Drukuj

W dniach 19-20.10.2023 uczniowie klas III a i V c- VI c wraz z wychowawcami wzięli udział w warsztatach kulinarnych. Celem warsztatów było przygotowanie soku owocowo-warzywnego i zupy jarzynowej. Dania zostały wykonane z jesiennych owoców i warzyw. W ich przygotowaniu pomógł uczniom wizualnie przedstawiony „ciąg czynności”. Podczas warsztatów uczniowie poznawali polisensorycznie owoce i warzywa, zdobywali wiedzę na temat zdrowego odżywiania, uczyli się współpracy, rozwijali komunikację i umiejętności społeczne.

Agnieszka Reczyńska

Zdjęcie WhatsApp 2023-10-23 o 20.05.54_df763964.jpg Zdjęcie WhatsApp 2023-10-23 o 20.05.57_003acad6.jpg Zdjęcie WhatsApp 2023-10-23 o 20.05.57_00e76483.jpg

Zdjęcie WhatsApp 2023-10-23 o 20.05.58_01e1431a.jpg Zdjęcie WhatsApp 2023-10-23 o 20.05.58_2b8e7689.jpg Zdjęcie WhatsApp 2023-10-23 o 20.06.01_2e96f5be.jpg

Zdjęcie WhatsApp 2023-10-23 o 20.06.01_4098ec05.jpg Zdjęcie WhatsApp 2023-10-23 o 20.06.01_a1f85df8.jpg Zdjęcie WhatsApp 2023-10-23 o 20.06.56_b01a05a6.jpg

Zdjęcie WhatsApp 2023-10-23 o 20.06.57_f5427836.jpg Zdjęcie WhatsApp 2023-10-23 o 20.06.58_9802602c.jpg Zdjęcie WhatsApp 2023-10-23 o 20.06.58_aed6fcf2.jpg