Ułatwienia dostępu

Zespół Szkół Specjalnych w Opolu posiada własną stołówkę szkolną, mieszczącą się przy ul. Ks. Opolskich 21 i ul. Bytnara „Rudego” 7 w Opolu.
Koszt jednego posiłku dwudaniowego wynosi dla ucznia 10 zł:
I danie – 2 zł
II danie – 8 zł
Koszt jednego posiłku dwudaniowego wynosi dla pracownika/pracownika 13 zł:
I danie – 2,6 zł
II danie – 10,40 zł.


1. Warunkiem korzystania z obiadów jest wpłata środków na konto szkoły, zgodnie z podanym w jadłospisie terminem.
Bank Millennium nr konta: 94 1160 2202 0000 0002 1551 6719


2. W przelewie należy dodać: „imię nazwisko ucznia, miesiące, ilość obiadów
(np. zupa - ……., drugie danie - ……, cały obiad - ………)”.

3. Uczeń zostaje zapisany na obiady po zaksięgowaniu wpłaty na koncie stołówki.

4. W przypadku nieobecności ucznia w szkole prosimy o informacje SMS-a lub bezpośrednio pod numer tel. 699 850 882 lub tel. 77 4230440, w godzinach pracy szkoły. Odpis następuje od dnia następnego.

5. Rodzic/opiekun prawny jest zobowiązany do każdorazowego zgłoszenia nieobecności dziecka (np. choroba, wycieczka klasowa itp.), aby móc uzyskać odpis obiadowy.

6. Odpisy za niewykorzystane posiłki zostaną rozliczone w kolejnym miesiącu lub zwrócone na konto.

Osoby, które są zainteresowane korzystaniem z dotacji Ośrodka Pomocy Społecznej, proszone są o załatwienie formalności związanych z zakwalifikowaniem dziecka na żywienie.

 

Informacje dodatkowe:

1. Informacja o alergenach zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie stosowania informacji konsumenckich na temat żywności

https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzienniki-UE/rozporzadzenie-1169-2011-w-sprawie-przekazywania-konsumentom-informacji-na-68078392

Alergia - czytaj 

2. W ramach Narodowego Programu Zdrowia oraz działań Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – PZH opracowano nowe zalecenia dotyczące zdrowego żywienia.

Szczegółowe informacje oraz ulotkę do pobrania można znaleźć pod poniższym linkiem:

https://ncez.pzh.gov.pl/abc-zywienia-/zasady-zdrowego-zywienia/talerz-zdrowego-zywienia/