25 marca br. młodzież klas szkoły PDP oraz klasy VId i VIIb PSP wzięła udział w warsztatach nt.: przygotowania wielkanocnego stołu. Warsztaty poprowadziła Pani mgr Alicja Świczewska-Koss nauczycielka Technikum Gastronomicznego. W pracowni hotelarskiej w trakcie warsztatów poznaliśmy tajniki nakrywania stołu i zasady eleganckiego podawania potraw. Młodzież szkoły gastronomicznej pod opieką Pani mgr Joanny Pater, popisała się w bardzo smakowity sposób: ugotowała dla nas przepyszny żurek wielkanocny. Warsztaty stały się inspiracją do przygotowania szkolnych wielkanocnych stołów. 

Spotkanie młodzieży Technikum Gastronomicznego z uczniami naszej szkoły było wyjątkową okazją do wzajemnego poznania i zrozumienia. Dziękujemy Pani Małgorzacie Pleszczyńskiej za zaproszenie i zorganizowanie warsztatów.

Anna Kupińska