W dniu 11 grudnia uczniowie ZSS w Opolu wzięli udział w warsztatach kulinarnych pod okiem Pana Patryka Buchta właściciela "Pracowni Smaków " w Jełowej.
Było smacznie, wesoło a przede wszystkim zdrowo. Zajęcia były okazją zobaczenia jak przygotowuje się różnorodne potrawy oraz do poznania ich smaków. Pan Patryk na danie główne zaprezentował łososia gotowanego w sosie koperkowym, grzybowa polewka z kaszy kukurydzianej, pianka z cytryn oraz popcorn z kaszy gryczanej. Na deser, to co chyba wszyscy bardzo lubimy lody piernikowe na ciekłym azocie, puder z orzechów włoskich oraz gorąca czekolada z chilli. Ponadto każdy z uczestników sam mógł przygotować słoiczek z cytrynami w korzennej zalewie. Na koniec warsztatów każdy z uczestników otrzymał słodki upominek. Bardzo dziękujemy i zapraszamy ponownie.
Projekt sfinansowany przez Gminne Zrzeszenie LZS w Dobrzeniu Wielkim